نکته ایمنی بسیار مهم حین استفاده از زودپز

به گزارش هنجس بلاگ، همواره قبل از استفاده از زودپز دستور و نکات کار با آن را مطالعه کنید تا مسئله ای پیش نیاید و آسیبی به شما وارد نشود و زودپزی را بخرید که مناسب احتیاج شما باشد.

نکته ایمنی بسیار مهم حین استفاده از زودپز

نکات مهی که باید حین خرید و استفاده از زودپز رعایت کنید

به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک ،زودپز یکی از بهترین وسایل برای پخت سریع و آسان غذا است . زودپزها با مصرف کمترین میزان انرژی به دلیل افزایش حرارت و کاهش زمان پخت و حفظ آب درون مواد غذایی غذا را نرم و لذیذ می پزند.

انواع زودپز :

زودپزها دارای شکل ها و رنگ های متفاوت و گوناگونی هستند اما بیشتر زودپزها از جنس استیل هستند زیرا این آلیاژ در مقابل شست و شو و ضربه مقاوم است. بعضی ازدیگ ها دسته های کوچک مانند قابلمه دارند و بعضی دارای دسته بلندی هستند.

انتخاب مدل های زودپز به سلیقه افراد برمی گردد اما اغلب خانم ها دیگ های دسته بلند را انتخاب می نمایند زیرا انتقال این گونه ظروف با دسته بلند راحت تر است. دسته های کوتاه هنگام قرارگیری روی اجاق ممکن است، داغ گردد و موقع بلند کردن ظرف دست تان بسوزد.

بدنه دیگ های زودپز معمولا از جنس استینلس استیل یا همان فولاد ضدزنگ یا آلیاژی از آلومینیوم است. انواع این استیل به دلیل مقاومت بالا، توزیع حرارت و سیاه نشدن مناسب تر هستند.

جدیدا دیگ های زودپز برقی هم که زودپز و بخارپز است به بازار وارد شده است . سطح داخلی این دیگ ها با تفلون پوشیده می گردد. کار با این دیگ ها نیز مثل زودپزهای معمولی است، اما به خاطر وجود حسگرهای آن غذا در آنها نمی سوزد و قبل از تمام شدن کامل آب غذا برق دیگ قطع می گردد اما استفاده از این ظروف ممکن است پول برق آخر ماه شما را افزایش دهد.

زودپزهای معمولی، زمان کمتری نسبت به زودپزهای برقی برای رسیدن به دمای مطلوب جهت ایجاد بخار احتیاج دارند. نمی توانید در زودپزهای برقی از روش سرد کردن سریع بهره ببرید.

آیا زودپز برای تهیه غذا ایمن است ؟

در محل اتصال درپوش به بدنه زودپز، حلقه ای لاستیکی وجود دارد که برای جلوگیری از خارج شدن بخار آب از ظرف است. یک دریچه اطمینان روی درپوش زودپز واقع شده است که هنگامی که فشار بخار آب به حدی برسد که ظرف نتواند آن را تحمل کند، این دریچه باز می گردد تا بخار آب از آن خارج گردد.

هنگامی که زودپز روی روی شعله قرار می دهید ، از سالم بودن سوپاپ بخار آن اطمینان یابید. اگر حرارت بیش از حد باشد صدای سوپاپ بر اثر بخار زیادی که در دیگ جمع شده بلند می گردد و شما را متوجه می نماید باید حرارت را کم کنید.

نکاتی که برای طبخ غذا در زودپز باید رعایت کنید :

چنانچه در بخش نکات خانه داری نمناک اشاره نموده ایم از سفت بودن پیچ های دسته زودپز قبل از بلند کردن آن مطمئن شوید تا هنگام حمل زودپز از دست شما رها نگردد تا دچار سوختگی نشوید.

سوپاپ یا دریچه اطمینان و روزنه خروج بخار را قبل از بستن در زودپز آنالیز کنید و از باز بودن آن اطمینان یابید.

اگر حلقه لاستیکی پاره یا خراب بود آن را تعویض کنید. اگر واشر خراب یا پاره باشد یا آن را خوب جا نینداخته باشید، غذا سر رفته و ممکن است شعله گاز را خاموش کند.

مواد غذایی مانند دانه گندم یا جو را که ریز هستند یا دارای لعاب و کف است را در زودپز نپزید زیرا ذرات این مواد همراه با کف، بالا آمده و روزنه خروج بخار را می بندد و ممکن است به همین علت دیگ زودپز منفجر گردد.

زود پز را در جایی بگذارید تا بخار آن باعث صدمه به اطراف نگردد.

با دانستن این نکات راحت تر با زودپز آشپزی کنید

از برداشتن یکباره سرپوش خودداری کنید تا آسیبی به دست و صورت شما نرسد.

برای پختن گوشت های یخ زده، زمان پخت را پس از ذوب شدن در نظر بگیرید و تکه های گوشت را از هم جدا کنید.

با استفاده ازبخار تحت فشار می توان سرعت پخت را زیاد کرد زیرا افزایش فشار، نقطه جوش آب را بالا برده و درجه حرارت از 100 درجه سانتی گراد بالاتر می رود.

برای خارج شدن پخار زودپز آن را زیر آب نگیرید زیرا موجب دیرپز شدن زود پز میگردد بلکه سوپاپ هارا بالا بگیرید تا خوب بخار خارج گردد سپس درب آن را بردارید.

چه نوع زودپزی را بخریم و به چه نکاتی توجه کنیم:

زود پزهای مجهز به قفل ایمنی را بخرید زیرا این قفل باعث می گردد تا زمانی که بخار داخل ظرف است در آن باز نگردد. برای باز شدن در این دیگ ها بعد از پخت غذا ، شعله را خاموش نموده و سوپاپ اطمینان را برای خروج بخار آزاد کنید سپس در دیگ زودپز را باز کنید.

طرز استفاده صحیح از زودپز را هنگام خرید از فروشنده بپرسید تا او به طور کامل به شما آموزش دهد . قبل از استفاده نیز دستورالعمل و دفترچه راهنمای محصول را به دقت مطالعه کنید.

برای راحت تر باز و بسته کردن در زودپز و حمل و نقل راحت آن ، زودپزهایی را انتخاب کنید که یک دسته بلند در یک سمت و دسته کوتاهی در سمت دیگر دارند.

زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری را انتخاب کنید. در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و اگر فشار بخار زیاد گردد، در زودپز جدا نمی گردد و محتویات ظرف در آشپزخانه پخش نمی گردد زیرا در این زودپزها یک شیر خروج فشار اضطراری وجود دارد که در صورت بالا رفتن بیش از حد فشار فعال می گردد.

در این زودپزها با بالا رفتن بیش از حد فشار صدایی شبیه سوت شنیده می گردد. در صورت عدم توجه افراد و ادامه این فرایند شیر خروج فشار اضطراری فعال می گردد.

خرید بهترین زودپز و نکات دانستنی آن

اندازه زودپز را متناسب با احتیاج خود و مقدار غذایی که می خواهید بپزید انتخاب کنید. زودپز با ریختن مواد و آب داخل آن سنگین می گردد، پس از انتخاب زودپز های خیلی عظیم که متناسب با احتیاج شما نیست خودداری کنید زیرا جا به جا کردن و شستن آن ها مشکل است.

زودپزی را بخرید که دفترچه راهنما و گارانتی داشته و دارای نشان استاندارد باشد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 1978

به "نکته ایمنی بسیار مهم حین استفاده از زودپز" امتیاز دهید

1 کاربر به "نکته ایمنی بسیار مهم حین استفاده از زودپز" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکته ایمنی بسیار مهم حین استفاده از زودپز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید